Hjärnsläppet

tryck här för att Prenumerera på iTunes! eller här för att Se fler sätt!
Inspelningsförbereselser » « Var fan är alla? (Satans avsnitt)

3 Kommentarer

 1. Mikael: Har du läst ”The Egg” eller fick du den iden ifrån nått annat?
  http://www.galactanet.com/oneoff/theegg_mod.html

  • Det var en idé jag fick när jag var ung och sökare. Jag sög under en period åt mig allt andligt jag kom över och konstruerade mina egna kombinationer av existerande religioner och detta med en enda stor själ som inkarnerats i alla varelser på planeten var bara en av tankarna jag tänkte.

   Det finns en annan andlig hypotes som pratar om gruppsjälar som jag är ganska säker på ligger till grund för min idé; att våra själar stegvis skulle ha inkarnerats i grupper av andra arter från enkla till komplexa, som t.ex. nån miljon flugor, tusentals grodor, en mindre grupp större däggdjur och till slut enstaka djur som t.ex. delfiner, schimpanser och människor. Jag tyckte det var ganska banalt att tro att en sån typ av själ skulle vara begränsad till att inneha en människa åt gången, och därifrån tror jag min idé började ta form. Det fysiska är begränsat, det andliga är det inte.

   Numera är jag ateist, ska tilläggas.

 2. Något som sträcker sig över de flesta av avsnitten är frågan om vår existens. Hur och varför?

  En tanke som har slagit mig mer än en gång är hur människor gör sina val. Varje beslut är baserat på vissa parametrar. Hur villkoren för parametrar vs. beslut ser ut är baserat på tidigare erfarenheter (uppfostran och upplevelse genom hela livet). Med andra ord kan vi kalla våra erfarenheter för en typ av programmering. Vad jag vill komma fram till är hur likt detta är när man skriver ett program (kanske något mer avancerat). Skillnaden på oss och en dator är väl i princip hur vi har förmågan att ändra vår ”programmering”.

  Hur stor är skillnaden på vårt mänskliga psyke och det man kallar för AI (alt. något slags digitalt medvetande)?

  Flera gånger dyker frågan upp om vilket som är mer värt. Är det en människa eller en maskin som har en exakt kopia av ett mänskligt medvetande?
  Tänk om det är vi människor som är kopian? Vi kanske är resultatet av en uråldrig civilisation som vi (helt i enlighet med vår rädsla för medvetna maskiner) förintade, för att sedan ta över planeten.
  Även om det finns många argument mot detta, lek ändå med tanken. Är vi mindre värda? Skulle ett medvetande vi människor skapade vara mindre värt än oss?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Copyright © 2020 Hjärnsläppet

Tema av Anders NorenUpp ↑