Hjärnsläppet

tryck här för att Prenumerera på iTunes! eller här för att Se fler sätt!

Poke-mongo

En snabbis! Vi tycker att detta med Pokemon Go är så spännande att vi var tvungna att klämma in ett kort onumrerat extra-avsnitt medan redigeringen av avsnitt 17 fortfarande pågår.

InstallationVarningstextMickes avatar

Play

Kategorier: Avsnitt

Respekt, merkurius » « Predestination

1 Kommentar

 1. Kära Hjärnsläppet!
  Tack för ännu ett bra avsnitt. Som gammal Ingress-spelare känner jag att jag vill bidra med lite mer fakta. Niantic labs startades inom Google för fem år sedan för att bygga GPS-baserade mobilspel och för 3,5 år sedan släpptes Ingress. Under 2015 lämnade Niantic Google. Vi som spelade Ingress under de första åren skapade de platser som man ska besöka i spelet och som i Ingress kallas portaler. Niantic har baserat Pokémon Go på Ingress-databasen och många av portalerna har blivit pokéstops och gym i Pokémon Go. De foton som visas i Pokémon Go är alltså tagna av Ingress-spelare och personligen har jag skapat 163 portaler i Stockholm 🙂
  Pokémon Go är ett samlarspel och till viss del ett fight-spel medan Ingress handlar mer om att skaffa resurser och att bygga. Pokémon Go vänder sig till en något yngre publik och Ingress till en något äldre. Båda spelen går att spela ensam men man tjänar på att träffas live och spela i grupp, framförallt i Ingress.
  Än så länge finns ingen karta i Pokémon Go så många spelare skapar därför ett konto i Ingress och använder kartan därifrån för att få bättre överblick över spelet. I Pokémon Go är det dock inte lika intressant med överblick eftersom det ur spelperspektiv inte behövs mer än något fåtal pokéstops och gym för att spela spelet fullt ut medan det i Ingress bokstavligen är hela världen som är spelplanen eftersom man bygger fält mellan portaler och ju större fält desto bättre.
  Mitt bästa tips för Pomémon Go är att stänga av kameran när man ska fånga Pokémons eftersom det blir mycket lättare då och man riskerar inte att göra dumma förflyttningar och rörelser i verkligheten som det blir skriverier om i sociala media.
  Mitt bästa tips för Ingress är att välja laget Enlightened – de upplysta och intelligenta 🙂
  Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Copyright © 2020 Hjärnsläppet

Tema av Anders NorenUpp ↑